
Mąka zamojska:
Mąka pszenna zamojska TYP 450
Mąka ta posiada najlepsze właściwości wypiekowe, bardzo jasna. Znajduje szerokie zastosowanie w gospodarstwie domowym. Sprzedawana również w opakowaniach 4,5kg.
Mąka pszenna hetmańska TYP 500
Jest to mąka wysokogatunkowa, bez polepszaczy z najlepszych zbóż. Doskonale nadaje się na pierogi, naleśniki, na pyszne ciasta – rogaliki oraz sosy.
Mąka pszenna luksusowa typ 550
Mąka używana do wypieku drożdżówek pączków, także do naleśników. Doskonale nadaje się do wyrobu klusek, pierogów, do ciast drożdżowych, bułeczek a także ciast smażonych.
Mąka pszenna typ 750 chlebowa
Mąka w 100% naturalna bez polepszaczy, z najlepszych zbóż, doskonała do wypieku chleba. Nadaje ona pieczywu specjalnego smaku i nieco ciemniejszego koloru.
Mąka pszenna tortowa typ 450
Jest to mąka wysokogatunkowa, w 100% naturalna o niskiej popiołowości, bardzo jasna, bez polepszaczy z najlepszych zbóż. Doskonale nadaje się do wypieku ciast, biszkoptów.
Mąka pszenna poznańska typ 500
Mąka z wysokiej jakości zbóż pochodzących z czystych ekologicznych terenów. Polecana do wyrobu domowych makaronów, pierogowych, na pizzę, a także do zup i sosów, ciast.
Mąka pszenna na Pizzę typ 500
Mąka z wysokiej jakości zbóż pochodzących z czystych ekologicznych terenów. Polecana do wyrobu pizzy. Na opakowniu mąki umieszczony jest przezpis na ciasto do pizzy.
Inne tematy w dziale Gospodarka