tojad tojad
288
BLOG

Żeberka po pogezańsku

tojad tojad Gotowanie Obserwuj temat Obserwuj notkę 5

Jako że jestem dziś  i jutro cały dzień w Elblągu a tu na zamówienie za przeproszeniem gówno mają,mimo chyba ze trzech ściśle reżyserowanych  wizyt niejakiej divy TVN gotuję...

1,3 kg żeberek pasków

2 czerwone cebule 

Pół główki czosnku

2 łyżki sos sojowy jasny 

1 łyżka sos sojowy ciemny 

1 cm imbiru 

Łyżka cukru brązowego

2 łyżki wina ryżowego 

2 łyżki wódki 

5 łyżek miodu lipowego 

0.5 litra filtrowanej wody 

Łyżka  czerwonego octu  balsamicznego 

Duża łyżka soli kłodawskiej 

Mięso smażę po nim cebula wszystko do szybkowaru tureckiego który sobie uroczo gwiżdże i właśnie czekam ...

Tomek 



tojad
O mnie tojad

Nowości od blogera

Komentarze

Pokaż komentarze (5)

Inne tematy w dziale Rozmaitości