Łasuch Łasuch
367
BLOG

Naleśniki z boczniakami i serem

Łasuch Łasuch Rozmaitości Obserwuj notkę 3

Miały być befsztyki, ale steki nie zając, nie uciekną. Także dziś znowu  przepis na naleśniki, tym razem z boczniakami i serem brie...

Przepis na naleśniki z boczniakami i serem

Czas przygotowania: 20 minut
Czas smażenia: 10 minut
Kaloryczność: 380 kcal

Ilość porcji: 8

Składniki

  • 1 i 1/2 szklanki mleka
  • 3 jajka
  • szklanka mąki
  • sól
  • 3 łyżki pestek słonecznika
  • 40 dag boczniaków
  • 4 łyżki oleju
  • puszka pomidorów
  • 2 łyżki serka homogenizowanego
  • 2 łyżki posiekanej natki
  • szczypta cukru
  • 20 dag sera brie

Etapy przygotowania

Mleko, jajka, mąkę i sól wymieszać, zrobić gładkie ciasto, dodać nasiona słonecznika. Boczniaki umyć i posiekać, podsmażyć na dwóch łyżkach oleju. Przyprawić. Dodać pomidory i serek, dusić 2 minuty. Dodać pokrojoną natkę pietruszki.

Ciasto wymieszać, na reszcie oleju usmażyć cienkie naleśniki. Na każdy nałożyć grzyby z pomidorami i serkiem, zrolować i ciasno poukładać w naczyniu żaroodpornym.

Ser pokroić na niezbyt cienkie plastry, poukładać je na naleśnikach. Piec 10 minut w temperaturze 200˚C.

smacznego:)

Kilka propozycji na naleśniki:

Jak zrobić naleśniki z serem

Jak zrobić naleśniki ze szpinakiem

 

a kto zna dowcip o naleśniku?:)

Łasuch
O mnie Łasuch

Łasuch jest łakomczuchem a do przepisów ma wszelkie prawa, jakby ktoś dociekał.

Nowości od blogera

Komentarze

Pokaż komentarze (3)

Inne tematy w dziale Rozmaitości