Miały być befsztyki, ale steki nie zając, nie uciekną. Także dziś znowu przepis na naleśniki, tym razem z boczniakami i serem brie...
Czas przygotowania: 20 minut
Czas smażenia: 10 minut
Kaloryczność: 380 kcal
Ilość porcji: 8
Składniki
- 1 i 1/2 szklanki mleka
- 3 jajka
- szklanka mąki
- sól
- 3 łyżki pestek słonecznika
- 40 dag boczniaków
- 4 łyżki oleju
- puszka pomidorów
- 2 łyżki serka homogenizowanego
- 2 łyżki posiekanej natki
- szczypta cukru
- 20 dag sera brie
Etapy przygotowania
Mleko, jajka, mąkę i sól wymieszać, zrobić gładkie ciasto, dodać nasiona słonecznika. Boczniaki umyć i posiekać, podsmażyć na dwóch łyżkach oleju. Przyprawić. Dodać pomidory i serek, dusić 2 minuty. Dodać pokrojoną natkę pietruszki.
Ciasto wymieszać, na reszcie oleju usmażyć cienkie naleśniki. Na każdy nałożyć grzyby z pomidorami i serkiem, zrolować i ciasno poukładać w naczyniu żaroodpornym.
Ser pokroić na niezbyt cienkie plastry, poukładać je na naleśnikach. Piec 10 minut w temperaturze 200˚C.
smacznego:)
Kilka propozycji na naleśniki:
Jak zrobić naleśniki z serem
Jak zrobić naleśniki ze szpinakiem
a kto zna dowcip o naleśniku?:)
Łasuch jest łakomczuchem a do przepisów ma wszelkie prawa, jakby ktoś dociekał.
Nowości od blogera
Inne tematy w dziale Rozmaitości