Łasuch Łasuch
127
BLOG

Carpaccio z łososia

Łasuch Łasuch Kultura Obserwuj notkę 0

Dobra przekąska na piątkowy dzień, a nawet na piatkowe przyjęcie:)

Świeży łosoś z oliwkami

Czas przygotowania: 20 minut
Czas inny: 25 minut
Kaloryczność: 170 kcal
Ilość porcji: 4

Składniki

  • 40 dag surowego łososia
  • 5 dag czarnych oliwek
  • gałązki koperku
  • czerwona cebula
  • SOS:
  • 5 łyżek oliwy
  • sok z 1/2 cytryny
  • szczypta cukru
  • sól, grubo mielony pieprz

Etapy przygotowania

Filet owinąć folią i włożyć na 25 min do zamrażalnika, aby mięso dobrze stężało, ale nie zamarzło. Cebulę obrać, posiekać. Oliwki pokroić w plasterki.

Rybę odwinąć z folii. Pokroić w jak najcieńsze plasterki. Na szerokim ostrzu noża przenieść plasterki na talerz.

Sos: wszystkie składniki dokładnie wymieszać, tak aby powstała gładka, dość gęsta emulsja.

Na plastrach łososia rozłożyć krążki oliwek, rozsypać koperek i posiekaną cebulę. Polać sosem.

pyszne zdjęcie!

smacznego:)

 

 

Łasuch
O mnie Łasuch

Łasuch jest łakomczuchem a do przepisów ma wszelkie prawa, jakby ktoś dociekał.

Nowości od blogera

Komentarze

Pokaż komentarze

Inne tematy w dziale Kultura