BICO BICO
85
BLOG

Przystawka z suszonych grzybów

BICO BICO Gotowanie Obserwuj temat Obserwuj notkę 1

60 g suszonych prawdziwków lub grzybów mieszanych, cebula, 2 łyżki oliwy lub oleju słonecznikowego, cytryna lub ocet winny, sól, pieprz, pół pęczka szczypiorku.

Grzyby wymyć w letniej wodzie i namoczyć na noc w przegotowanej wodzie. Nazajutrz ugotować do miękkości w tej samej wodzie z dodatkiem kilku ziaren pieprzu. Wyjąć grzyby z wywaru, ostudzić, posiekać. Cebulę obrać, drobno pokroić, zeszklić na oliwie lub oleju i po ostudzeniu wymieszać z grzybami. Doprawić obficie pieprzem, posolić i pokropić octem winnym. Po ostudzeniu wyłożyć do salaterki i posypać szczypiorkiem.

Do pasty można dodać 200 - 250 g oczyszczonych usmażonych i posiekanych pieczarek lub boczniaków.

Źródło: Kalendarz Polski

Zima jest piękna do pewnego stopnia... Celsjusza - Tadeusz Gicgier

BICO
O mnie BICO

Interesuję sie działalnością polskiego wymiaru sprawiedliwości, szczególnie władzą sądowniczą, a także orzecznictwem Europejskiego Trybunału Praw Człowieka w Strasburgu.

Nowości od blogera

Komentarze

Pokaż komentarze (1)

Inne tematy w dziale Rozmaitości