MENU
Dzień specjalnie zwracający uwagę na menu przygotowane zajmującymi się kuchnią, a jak dla mnie i większości dużo lepsze niż w normalnym czasie, i tak śniadanie: I - sałatka z fasoli, kartofli, śledzia, musztardy, pieprzu, II - kawałki cebuli zwykłej, kawałek marynowanej w occie z grzybkami, III - suchary, IV - wódka, V - kakao z mlekiem skondensowanym i cukrem, VI - ciasto z powidłami, papierosy. Obiad: I - kartofle prużone w tłuszczu na sucho, II - szczaw, III - skórki od słoniny pod wódkę, kolacja: ciasto z herbatą.
Relacja Józefa Dudzińskiego, "robinsona"
Źródło: Almanach Powstańczy 1944.
Interesuję sie działalnością polskiego wymiaru sprawiedliwości, szczególnie władzą sądowniczą, a także orzecznictwem Europejskiego Trybunału Praw Człowieka w Strasburgu.
Nowości od blogera
Inne tematy w dziale Kultura