30 okrągłych krakersów, gałka sera mozzarella, 100 g wędzonego łososia, łyżka czerwonego kawioru, 100 g sosu pesto, 10 krewetek, pół puszki tuńczyka w sosie własnym, 2 łyżki posiekanej bazylii, jabłko, 2 łyżki majonezu, łyżka czarnego kawioru, sól, sok z cytryny.
1/3 krakersów nakryć wykrojonymi z mozzarelli kółkami, na każdym położyć rulonik z łososia i ozdobić czerwonym kawiorem. Następnie 10 krakersów posmarować grubo pesto, położyć na każdym krewetkę, skropić sokiem z cytryny. Tuńczyka wyjąć z puszki, rozdrobnić widelcem, dodać drobno posiekane jabłko. Wymieszać z majonezem, doprawić bazylią, solą i sokiem z cytryny. Rozłożyć na pozostałych krakersach, udekorować czarnym kawiorem.
√ Kanapek nie należy przetrzymywać w lodówce, tylko w chłodnym miejscu, nakryte ściereczką.
Źródło: Kalendarz Polski
Nie powierzaj kotu kluczy od gołębnika - przysłowie arabskie
Interesuję sie działalnością polskiego wymiaru sprawiedliwości, szczególnie władzą sądowniczą, a także orzecznictwem Europejskiego Trybunału Praw Człowieka w Strasburgu.
Nowości od blogera
Inne tematy w dziale Rozmaitości