BICO BICO
144
BLOG

Zupa z Florencji

BICO BICO Gotowanie Obserwuj temat Obserwuj notkę 1

3 ziemniaki,200 g zielonej fasolki szparagowej, 3 pomidory, 100 g ryżu, kilka gałązek świeżej bazylii, ząbek czosnku, 2 łyżki oliwy, 100 g utartego parmezanu, sól.

Ziemniaki obrać, umyć i pokrajać w kostkę. Zieloną fasolkę umyć i pokroić w centymetrowe kawałki. Pomidory sparzyć, usunąć skórkę i podzielić na ćwiartki. Wszystkie warzywa wrzucić do gorącej wody i gotować przez 10 min, licząc od chwili zawrzenia. Po tym czasie wsypać do zupy umyty ryż i osolić. Gotować do miękkości. Posiekać drobno listki bazylii oberwane z gałązek. Dodać czosnek zmiażdżony z oliwą i serem. Masę przełożyć do wazy i zalać ugotowaną zupą.

Warto użyć do zupy zdrowszego ryżu pełnoziarnistego.

Źródło: Kalendarz polski

Człowiek woli patrzeć przez dziurkę od klucza niż przez lunetę - Karl Farkas

BICO
O mnie BICO

Interesuję sie działalnością polskiego wymiaru sprawiedliwości, szczególnie władzą sądowniczą, a także orzecznictwem Europejskiego Trybunału Praw Człowieka w Strasburgu.

Nowości od blogera

Komentarze

Pokaż komentarze (1)

Inne tematy w dziale Rozmaitości