BICO BICO
114
BLOG

Jajka nadziewane migdałami

BICO BICO Gotowanie Obserwuj temat Obserwuj notkę 1

4 jajka, 2 średnie pomidory, 10 dag mielonych migdałów, kilka czarnych oliwek, majonez.

Jajka umyć, ugotować na twardo, schłodzić w zimnej wodzie, obrać i pokroić wzdłuż na pół. Wyjąć żółtka, 3 utrzeć zmielonymi migdałami i majonezem, nadziać masą wydrążone połówki białek. Umyte pomidory pokroić w plastry, 8 ułożyć na półmisku, na nich ułożyć połówki białek, odwracając nadzieniem do spodu. Polać majonezem, na każdym jajku ułożyć pół oliwki i posypać całość startym żółtkiem. 

Jajka przepiórcze

12 jajek przepiórczych. Sos: 100 ml śmietany 22%, łyżka chrzanu, 2 łyżeczki musztardy, sól, szczypiorek do dekoracji. 

Przygotować sos, łącząc składniki i dokładnie mieszając, odstawić na co najmniej godzinę do lodówki. Jajka ugotować na twardo czyli ok. 3 min, schłodzić w zimnej wodzie, obrać i przekroić wzdłuż na pół. Ułożyć na półmisku. Jajka zalać sosem, udekorować szczypiorkiem.

Źródło: Kalendarz polski

Człowiek traci grunt pod nogami, kiedy traci ochotę do śmiechu - Ken Kesey


                                                                                   

BICO
O mnie BICO

Interesuję sie działalnością polskiego wymiaru sprawiedliwości, szczególnie władzą sądowniczą, a także orzecznictwem Europejskiego Trybunału Praw Człowieka w Strasburgu.

Nowości od blogera

Komentarze

Pokaż komentarze (1)

Inne tematy w dziale Rozmaitości