BICO BICO
60
BLOG

Zupa gulaszowa z dynią

BICO BICO Gotowanie Obserwuj temat Obserwuj notkę 0

300 g wołowiny, łyżka mąki, łyżka smalcu, 2 cebule, 2 strąki czerwonej papryki, listek laurowy, 1/3 szklanki czerwonego wina, 300 g miąższu z dyni, 3 pomidory, mielona papryka słodka i ostra, sól, pieprz.

Mięso opłukać, osuszyć i pokroić w kostkę. Oprószyć mąką. Rozgrzać smalec i podsmażyć mięso. Przełożyć do rondla. Paprykę umyć, oczyścić z gniazd nasiennych i pokroić w paski, cebulę posiekać, wszystko zarumienić na pozostałym na patelni tłuszczu. Włożyć do mięsa. Dodać sól, pieprz i pokruszony listek laurowy. Wlać wino. Dusić około 10 min. Dodać obrane i pokrojone w kostkę pomidory i miąższ dyni. Dusić następne 10 min. Wlać 2-3 szklanki gorącej wody. Gotować, aż mięso będzie miękkie. Zupę doprawić do smaku mieloną papryką, wg uznania słodką i/ lub ostrą.

√ Zamiast świeżych pomidorów o tej porze roku lepiej użyć pomidorów bez skórki z puszki lub kartonika

W piekle jest specjalne miejsce dla kobiet, które nie pomagają innym kobietom - Madeleine Albright

BICO
O mnie BICO

Interesuję sie działalnością polskiego wymiaru sprawiedliwości, szczególnie władzą sądowniczą, a także orzecznictwem Europejskiego Trybunału Praw Człowieka w Strasburgu.

Nowości od blogera

Komentarze

Pokaż komentarze

Inne tematy w dziale Rozmaitości