Składniki:
1 kg fasoli "Piękny Jaś",
1/2 kg kości wieprzowej z karczku lub schabu,
1/2 kg kości wieprzowych wędzonych,
20 dkg boczku wędzonego,
30 dkg mięsa mielonego,
1 jajko,
jarzynka, pieprz, czosnek,
bułka tarta,
jarzyny: marchew, pietruszka, seler, por, ziemniaki, cebula, natka pietruszki
grzyby : suszone prawdziwki , maślaki , sitka lub opieńki
owoce : wędzone sliwki węgierki
Wykonanie: Przygotowując zupę fasolową należy kości obrać z mięsa i gotować wywar. Fasolę ugotować do miękkości. Osobno ugotować jarzyny i ziemniaki. Z mięsa zrobić małe kulki i podsmażyć je z dwóch stron. Połączyć wszystkie ugotowane składniki i trochę razem podgotować. Boczek usmażyć i zrobić zasmażkę, zagęścić zupę i doprawić do smaku.
tuziemczy katoagroetnocentryzm , dystrybucjonizm ,żywnośc funkcjonalna, etnobotanika, permakultura,
Nowości od blogera
Inne tematy w dziale Kultura