Z Żabki zrobiła się sieć restauracji fast-food. Poza kultowym hot-dogiem kupimy tam też burgera, frytki i nuggetsy, ale również zapiekankę, pizzę czy kebaba. Pytanie tylko, co najlepiej wybrać?
Co w Żabce jest najsmaczniejsze? Przekonajmy się! – mówią prowadzący programu Mniej Więcej, którzy postanowili ocenić dania gotowe dostępne w znanej sieci sklepów convenience.
Ignacy Łukowski i Łukasz Samoń spróbowali niemal wszystkich dań gotowych dostępnych w Żabce. Oceniali je w skali od 1 do 10, aby móc później dokonać klasyfikacji, które produkty są lepsze od innych. Swój program podzielili też na sekcje, aby ocenić również który ze smaków poszczególnych produktów odpowiada im bardziej od pozostałych.
Na początek spróbowali przekąsek takich jak frytki, nuggetsy czy stripsy. W tej sekcji najbardziej zasmakowały im corn dogi, czyli niewielkie paróweczki w cieście kukurydzianym. Ignacy dał im osiem punktów, a Łukasz siedem. Na drugim miejscu uplasowały się stripsy, którym obaj prowadzący dali po pięć punktów, a na trzecim nuggesty, które otrzymały po cztery punkty.
W następnej sekcji prowadzący skosztowali wszystkich smaków panini. Na stole programu Mniej Więcej pojawiło się między innymi panini z szynką i jalapeño, panini z wołową koftą, panini z serem cheddar czy panini z pieczarkami. Ignacy i Łukasz ocenili je wszystkie w dość podobny sposób, dając im średnią notę 6,5/10.
Kolejną sekcję Ignacy nazwał „sekcją zawiniętą”. Najlepiej wypadła w niej bagietka z kiełbaską i sosem pomidorowym, której Ignacy dał siedem, a Łukasz sześć punktów. Na drugim miejscu uplasowała się tortilla z kurczakiem pieczonym w ziołach, której Ignacy przyznał pięć punktów, a Łukasz sześć. Miejsce trzecie to tortilla ze stripsami, której obaj prowadzący dali po cztery punkty. W tej sekcji znalazły się również kebaby, które wypadły zdecydowanie najgorzej. Kebabowi z wołowiną prowadzący dali wspólnie po cztery punkty, kebab z falafelem dostał od Ignacego tylko trzy, podczas gdy Łukasz dał mu cztery punkty, a kebab z kurczakiem to cztery punkty od Ignacego i zaledwie dwa punkty od Łukasza.
Czwartą sekcją była sekcja burgerowa, której zwycięzcą został burger Bao z notą 5/10 od obu prowadzących. Na drugim miejscu znalazł się kurczaker strips, który zarówno od Łukasza, jak i Ignacego dostał po cztery punkty. Na trzecim miejscu wegger z trzema punktami od obu prowadzących. Na czwartym kurczaker, który od Ignacego dostał trzy punkty, a od Łukasza dwa. Miejsce piąte to boorger halloweenowy z dwoma punktami od jednego, jak i drugiego prowadzącego. Tabelę zamyka wołowiner, który dostał najmniejszą możliwą liczbę punktów od obu prowadzących.
Ostatnią sekcją jest sekcja zapiekana. Wygrała ją pizza pepperoni, która otrzymała pięć punktów od obu prowadzących. Ex aequo uplasowała się zapiekanka z kurczakiem. Dalej w tabeli znajduje się zapiekanka z pieczarkami, która dostała cztery punkty od Ignacego i trzy punkty od Łukasza. Kolejne miejsce to pizza wrap capricciosa z czterema punktami od pierwszego i z dwoma od drugiego prowadzącego program. Później jest zapiekanka z salami z trzema punktami od Ignacego i z dwoma od Łukasza, a na końcu pizza wrap pepperoni z trzema punktami od pierwszego i z jednym punktem od drugiego prowadzącego.
Podsumowując, najgorszym produktem został wołowiner, który jako jedyny otrzymał zaledwie jeden punkt od obu prowadzących. Najwięcej punktów zdobyły za to corn dogi ze średnią 7,5 punktów. Jedynym produktem ze średnią 7 punktów jest zaś panini z koftą.
Kierownik produkcji Mniej Więcej dokonał też przeliczenia punktów ze wszystkich ocenianych produktów, aby móc wystawić ogólną opinię. Wynosi ona 4,14. Czy jest to dobra ocena końcowa dla Żabki? Według Ignacego, jest to „dwójka na szynach”.
Jeżeli chcecie poznać dokładne opinie chłopaków, zobaczyć recenzowane przez nich produkty czy poznać oceny produktów, których tutaj nie wypisałem, to z przyjemnością zachęcam Was do obejrzenia ich materiału:
Lubię zwiedzać miejsca, których na pierwszy rzut oka nie widać, ponieważ są jeszcze ciekawsze od tego, co już dobrze znamy.
Nowości od blogera
Inne tematy w dziale Rozmaitości