Cześć !
Okres truskawkowy w pełni. Dzisiaj można wręcz rozkoszować się nie tylko truskawką ze spiżarni czy truskawką ze sklepu. Dzisiaj możemy wykorzystać truskawkę z własnego ogródka albo z ogródka znajomych.
Na zagospodarowanie takich truskawek w cieście sposobów jest wiele. Truskawka w galarecie na zimno także dużo. Ale jak to zrobić - to sporo jest porad w internecie. Dla Buszmena w kuchni truskawkę zaproponuję w samodzielnym, ale i prostym wykonaniu. Umyte świeże truskawki można utrzeć w mikserze z dodatkiem śmietany, Aby przysmak był odpowiednio gęsty, można domiksować niewielką część banana. W zasadzie pozostaje jeszcze rozważyć ilość cukru. Truskawki są lekko kwaśne, banan ma sporo słodyczy w sobie. Dlatego i dodatek cukru może być nieduży.
Warto jednak pamiętać, aby nie dać zbyt dużo banana, aby nie przerósł smaku truskawek. A przy odpowiedniej proporcji jego delikatność wręcz wzmaga smak truskawki...
Prawdę mówiąc, nieważne, jakie są te proporcje, nie ma to wielkieego znaczenia, bo w każdej konfiguracji jest to przepyszne...
Cześć !
Inne tematy w dziale Rozmaitości