Komentarze do notki: Dieta uboga w gluten może sprzyjać rozwojowi cukrzycy

« Wróć do notki

dunajec25 kwietnia 2017, 18:11
Ludzie opanujcie się z pisaniem takich bredni! Najpierw piszecie, że gluten chroni przed cukrzycą, a kilka zdań później, że błonnik chroni przed cukrzycą, bo "w domyśle", jak ktoś nie je produktów z glutenem, to zjada za mało błonnika???!
Co to za brednie są?! Przecież błonnik jest w warzywach, roślinach strączkowych, zbożach bezglutenowych, owocach, a glutenu tam zero, null! No i jeszcze artykuł bez podania źródła publikacji... Żenada.
AlexanderG25 kwietnia 2017, 19:07
Napiszcie coś jeszcze o tłuszczach trans, ze są zajebiste, bo zabijają po latach.
Komentarz został usunięty
mario1326 kwietnia 2017, 20:32
Lobbing piekarzy I producentów mąki?
humainv227 kwietnia 2017, 07:19
W takiej właśnie sekcji powinien być ten artukuł
Krasnal Dziesiąty27 kwietnia 2017, 05:47
Obawiam się, że to kłamliwa publikacja, wprowadzająca ludzi w błąd. Tytuł powinien brzmieć: Dieta uboga w błonnik może sprzyjać rozwojowi cukrzycy. Tymczasem mąki bezglutenowe tj. mąka gryczana, mąka amarantus, mąka TEF (miłka abisyńska) są bogate w błonnik. Do tego mąka ryżowa i mąka migdałowa i mamy mieszankę na super chlebki, ciasta, pierogi i makarony.
Obecna pszenica to coraz mniej wartościowy mutant genetyczny, nie ma nic wspólnego z naturalną pszenicą. Chodzi o przemysł, gigantyczną skalę wytwarzania taniej złej jakościowo żywności dla miliardów ludzi.
Warto samemu robić wyroby bezglutenowe i nie kupować gotowców. Moja żona się poświęciła i robi nam przepyszne wypieki. Innych nie jadamy.
Warto odrzucić też cukier. Są super zamienniki: miód, ksylitol, erytrol.
Dlaczego warto? Zobaczycie po roku, dwóch patrząc w lustro.