Strona wykorzystuje pliki cookies.
Informujemy, że stosujemy pliki cookies - w celach statycznych, reklamowych oraz przystosowania serwisu do indywidualnych potrzeb użytkowników. Są one zapisywane w Państwa urządzeniu końcowym. Można zablokować zapisywanie cookies, zmieniając ustawienia przeglądarki internetowej. Więcej informacji na ten temat.
Salmonella ginie w 60 - 70 stopniach, łatwiej zarazić się wyrobami cukierniczymi z kremami jajecznymi niż surowym mięsem, o ile tylko myjemy ręce, nóż po kontakcie z surowym produktem. Jeśli na rękach są uszkodzenia naskórka lepiej używać rękawiczek ochronnych.
Surowe mięso przerabiasz na posiłek gołymi rękami. Bierzesz je do ręki, a potem bierzesz do ręki inne rzeczy, a nawet przy krojeniu albo tłuczeniu może kropelka ci wpaść do oka.
No chyba że wrzucasz mięso do piekarnika nie wyjmując z tego opakowania. Wtedy nic nie grozi.
Często widziałam tacki z mięsem i mrożonki poza lodówką gdyż pewnie klient się rozmyślił.
Rozmrożonych produktów nie powinno się powtórnie zamrażać. Np. Lody, pizza, pierogi czy ryby lub mięso.
"Rozmrożonych produktów nie powinno się powtórnie zamrażać."
Konfekcjonowane mięso w samoobsługowych nie jest mrożone lecz chłodzone. Wyłączając całe drobiowe korpusy, te bywają mrożone.
wtedy bili swinie w M-3/
"w osiedlowych sklepach jest przeważnie lepszej jakości mięso"
Widocznie mój osiedlowy jest wyjątkiem.
Jak są zgrabne 🙃