Boże Narodzenie coraz bliżej, a co za tym idzie, trzeba przygotować dania świąteczne. Tym, którzy nie mają na to możliwości, na pomoc przychodzi restauracja Magdy Gessler i jej bożonarodzeniowa oferta cateringowa. Ceny jednak powalają!
"Restauracja u Fukiera Magdy Gessler"
Gwiazda TVN jest w posiadaniu wielu biznesów w Warszawie, a jednym z nich są "Delikatesy u Fukiera Magdy Gessler". Na stronie internetowej "Delikatesów" możemy przeczytać, że sklep zapewnia najwyższej jakości produkty przygotowywane przez samą restauratorkę, oraz jej zespół. Dostępny jest też catering świąteczny, jednak uwagę od razy przykuwa to, ile trzeba będzie wydać na bożonarodzeniowe dania.
Polecamy: Sportowe Podsumowanie Roku 2022 - Salon24.pl organizuje debatę o sporcie
Catering wigilijny u Magdy Gessler - ceny
18 zł za 235 ml ćwikły z chrzanem to najtańsza oferta cateringu. Pięć pierogów kosztuje 51 zł, a dziesięć uszek to aż 70 zł. To jednak nadal nie najdroższe pozycje – 900 ml barszczu na zakwasie to 65 zł, a za zupę grzybową trzeba zapłacić aż 83 zł. Z innych dań, za kaczkę pieczoną z antonówką cena wynosi 190 zł, a 3,5 kilograma ciasta makowego to wydatek 450 zł.
Najdroższą pozycją w ofercie Magdy Gessler jest "Zestaw Wigilijna chwila", dziewięciodaniowy zestaw, za który klient musi zapłacić 530,25 zł.
Gdyby podsumować, kupno każdej pozycji w menu "Święta" na stronie "Delikatesów u Fukiera" kosztowałoby ponad 4 200 zł! Szczególnie w obecnych czasach, są to dla wielu ludzi oszałamiające ceny. Nie dziwne więc, że oferta ta wywołała niemałe zamieszanie.
Magda Gessler: To jest kwestia prestiżu
"10 szt. - 70 złotych?", "Cena powala za 5 szt. pierogów.", "ceny jak z kosmosu" - możemy przeczytać w komentarzach pod postami "Delikatesów" na Facebooku. Nie jest to zresztą pierwszy raz, kiedy Magda Gessler stała się obiektem krytyki za zbyt kosztowne dania. Skąd się bierze tak wysoka cena i czy naprawdę warto poświęcić większą sumę na jedzenie sygnowane nazwiskiem restauratorki?
Ona sama odniosła się do tego w "Dzień Dobry TVN": "Wyobrażasz sobie, że ktoś idzie do BMW i mówi, że to jest za drogie!? To jest kwestia prestiżu, jakości, miejsca, które wynajmujesz. Jest mnóstwo ogonów wołowych, jest bardzo dużo cielęciny, mięsa, bardzo dużo warzyw. Praktycznie nie ma wody! To jest wywar i sok z mięsa i warzyw. To jest coś obłędnego. To jest tanio, w porównaniu z tym, co ludzie oferują za skrzydełko od kurczaka i marchewki – komentowała w śniadaniówce."
Czy warto poświęcić większą sumę pieniędzy na najwyższej jakości produkty od Gessler? A może jednak poświęcić więcej czasu, by samemu coś przygotować na Wigilię?
Salonik24
Czytaj także:
Inne tematy w dziale Rozmaitości